Някакъв тип застраховка гражданска отговорност да не би, когато министър-председателят отиде

...
Някакъв тип застраховка гражданска отговорност да не би, когато министър-председателят отиде
Коментари Харесай

Дончев видя КСНС като застраховка гражданска отговорност на Кирил Петков |

" Някакъв вид застраховка гражданска отговорност да не би, когато министър-председателят отиде на аудиенция в Северна Македония, да направи нещо друго, от това което са приели всички държавни институции още преди години. "  С тези думи бившият вицепремиер Томислав Дончев дефинира вчерашното заседание на КСНС.

Пред бТВ добави, че през вчерашния ден Радев желал да покаже, че президентът е по-голям шеф от Изпълнителната власт.

Той повтори тезата, че е добре, че позицията на България за Северна Македония беше препотвърдена през вчерашния ден на КСНС, защото това значи, че тя е вярна. 

Дончев поддържа заложените в съдружното съглашение сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България проекти за 4 моста на Дунав и 3 тунела на Стара планина. Той иронично напомни, че мостовете над Дунав към този момент са два, само че другите планове биха били потребни. Той обаче съобщи, че поставеният период за осъществяването им в границите на един мандат, е неосъществим.

В отговор на въпрос на водещата, която го отвърна за ин хаус поръчките, той разяснява, че това е законна, въпреки и противоречива, опция.

" От гледна точна на инфраструктурата ние сме разграничени на Княжество България и Източна Румелия ", съобщи той и добави, че несъмнено са нужни тунели под Стара планина.

Томислав Дончев разяснява и проекта на вицепремиера Асен Василев за съкращения в администрацията. По думите неговият проект е неосъществим, защото страната би оставала с 30-40 хиляди служители, които съгласно него няма да са задоволителни.

" Човек, който няма задоволително опит, е хубаво да не прави гръмки изявления ", сподели той и съобщи, че няма по какъв начин 1/3 от администрацията да бъде освободена.

Бившият вицепремиер отхвърли и тезата, че точно администрацията е гръбнакът на ГЕРБ, тъй като броят на служителите бол доста по-малък от този на гласоподавателите на партията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР